Nieuws

Home > Nieuws > Nieuw aircostation
Aircoservice auto Deurne

Nieuw aircostation

Vanaf nu kunt u met voertuigen die beschikken over het nieuwe aircogas R1234yf ook in onze garage terecht. Wij hebben namelijk een nieuw aircostation aangeschaft waardoor we in staat zijn om bij alle voertuigen een aircoservicebeurt uit te voeren. Hieronder zetten we een aantal veel gestelde vragen over aircoservice op een rijtje. En bekijk ook onze ‘aircoservice pagina’ om direct een afspraak te maken.

  1. Wat is het verschil tussen het oude R134a gas en het nieuwe R1234YF gas? Het nieuwe R1234YF gas is veel minder schadelijk voor het milieu (335 keer minder schadelijk), maar wel een stuk duurder. Het koudemiddel kan niet gewisseld worden, dus als de auto bijvoorbeeld het koudemiddel R134a bevat dan moet dat er ook in bij een aircoservice beurt.
  2. Kan ik zelf zien welk koudemiddel het voertuig bevat? Helaas is dit gegeven niet online te verkrijgen. Als de auto voor 2017 geproduceerd is dan gaat het hoogstwaarschijnlijk om het koudemiddel R134a. Vanaf 2018 is het verplicht om nieuw geproduceerde voertuigen uit te rusten met het nieuwe R1234YF koudemiddel, echter blijkt dat dit in de realiteit met name bij bedrijfswagens niet altijd zo is. U kunt dit zelf zien als het soort gas op een stickertje staat onder de motorkap, maar dit is niet altijd het geval.
  3. Waarom is airco onderhoud van belang? Het aircosysteem verliest jaarlijks een gedeelte van het koudemiddel. Als de auto na een aantal jaar over te weinig koudemiddel beschikt ontstaat er slijtage/ schade in het systeem. De kosten bij een beschadigd onderdeel in het aircosysteem lopen vaak hoog op tot meer dan € 500, -. Daarnaast zijn er nog type voertuigen waarbij de aircopomp altijd mee draait, hierdoor is het extra belangrijk dat er altijd genoeg koudemiddel in het systeem zit, dus ook als de airco niet vaak gebruikt wordt. 
  4. Wat gebeurt er tijdens een aircoservice beurt? Na het aansluiten van het aircostation worst het resterende koudemiddel uit het systeem gehaald en weer gevuld met nieuw koudemiddel. Het oude gas wordt gerecycled. Wanneer u voor de eerste keer een de aircoservicebeurt laat uitvoeren doet de monteur fluor bij het koudemiddel, hierdoor kan de monteur toekomstige lekkages in het systeem snel opsporen.
  5. Wat gebeurt er bij een airco check? Tijdens een check sluit de monteur het station aan op de auto en kan hij controleren of de airco nog goed functioneert.
  6. Waarom is het nodig om de airco te laten opfrissen? Om de schimmels en bacteriën in de auto te doden is het verstandig om de airco te laten reinigen en verfrissen. Het is aan te raden om ook het interieurfilter te laten vervangen. Deze dienst wordt vaak toegepast als de auto een vies geurtje heeft door de airco.
  7. Een tip van flip! Zet voor 10 minuten voordat je op bestemming aankomt de airco al uit. Door condens uit de buitenlucht is de verdamper vochtig geworden. Door de airco eerder uit te schakelen kan de verdamper drogen door de rijwind. Zo voorkom je bacterie en schimmelgroei.

Bekijk ons aanbod en prijzen

Naar Overzicht

Van der Putten

Openingstijden

Algemeen

Maandag
8:00 - 18:00u
Dinsdag
8:00 - 18:00u
Woensdag
8:00 - 18:00u
Donderdag
8:00 - 18:00u
Vrijdag
8:00 - 18:00u
Zaterdag
8:00 - 12:00u
Zondag
Gesloten
*Helmond heeft aangepaste openingstijden

HEEFT U EEN VRAAG?

Neem contact op